Gevelbekleding

Complete gevelsystemen

 

 

Eén van de belangrijkste activiteiten van Mutsaerts is het leveren en aanbrengen van gevelbekleding en gevelsystemen, uitgevoerd in natuursteen of keramiek met bevestigingsconstructies van aluminium of RVS. Over het algemeen werken we met geventileerde gevels die als vliesgevel rondom de bouwconstructie worden aangebracht. Deze manier van werken zorgt voor een natuurlijk en stijlvol visueel beeld. Onze gevels zijn breed toepasbaar; van een kantoorpand of hotel, tot een ziekenhuis of station.

 

Duurzaam en isolerend

Gevelbekleding van natuursteen of keramiek is duurzaam en verhoogt de isolatiewaarde van het gebouw, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Door onze nauwe samenwerking met gerenommeerde producenten van gevelpanelen, ontwikkelen we voor ieder project de meest efficiënte oplossing. Ons brede assortiment omvat alle denkbare materiaalvormen en kleurpaletten. In onze eigen werkplaats in Oisterwijk kunnen we gevelplaten bewerken en wanneer nodig repareren. Dat geeft ons de mogelijkheid om snel te schakelen.

Onze taken als gevelbouwer zijn onder andere:

  • Ontwerp gevelopbouw
  • Verzorgen van statische berekeningen achterconstructie van aluminium of RVS verankeringen
  • Levering van maatwerk gevelpanelen
  • Montage van het gehele systeem
  • Coördinatie door onze eigen projectleiders.

Achterconstructies waarop wij kunnen monteren:

  • Staalconstructie: maatvast en sterk
  • HSB (Houtskeletbouw): lichtgewicht en snel te bouwen
  • Betonconstructie: oerdegelijk.

Veilige constructie

Doordat de gevelbekleding die wij aanbrengen altijd voorzien is van ankers of een aluminium constructie, is deze veilig en ‘hufterproof’. Elke gevelplaat wordt onafhankelijk bevestigd. Mocht er onverhoopt een gevelplaat beschadigen, dan is deze eenvoudig te vervangen. Ook bij achterliggende kabelschade is het eenvoudig om achter de gevel te komen. De gevels die Mutsaerts aanbrengt, voldoen aan de hoge kwaliteitsnormeringen conform DIN en NEN. Onze uitvoering valt in Nederland altijd onder het Bouwbesluit.

Eigen servicewerkplaats

Mutsaerts betrekt grote hoeveelheden gevelplaten uit fabrieken buiten Nederland, variërend van 5 tot 25.000 vierkante meter. In onze eigen servicewerkplaats in Oisterwijk bewerken we deze gevelplaten en kunnen we ze, wanneer nodig, herstellen. Zo kunnen we anticiperen op spontane schadegevallen en onvolkomenheden. Dat geeft ons de mogelijkheid om snel te schakelen.

Advies en garanties

Als gevelspecialist adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Betrek ons bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Wij denken met u mee en geven u een helder overzicht van alle mogelijke toepassingen van onze natuurstenen en keramieke (geventileerde) gevelsystemen.

 

De garantieverklaringen die wij na oplevering verstrekken, hebben een looptijd van tien jaar. De gegarandeerde levensduur van onze constructies, bevestigingsmaterialen en gevelpanelen is vijftig jaar.

 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking >